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RHP-W5-AB/10P2-2017

Based on the requests for additional clarifications regarding tender dossier for procurement:
Ixecution of works on the construction of residential buildings in Novi Sad, publication
reference: RHP-W5-AB/IOP2-2017, we provide the following clarifications:

Question:
(Filed under number: 904 dated 9" of February 2018)

Please response to following requests for additional clarifications:

Under the Human resources criteria, subparagraph b), the Contracting Authority specified
that in the month preceding the month of tender notice publication, all potential tenderers
should demonstrate the employment of the occupational health and safety officer.

Please align this requirement with the Law on Safety and Health at Work in the Republic of
Serbia, Article 37, “For the performance of occupational health and safety, an Employer may
designate onc or morc of his cmployces or to engage a legal entity or entrepreneur who has a
license... ”

Answer:

The Contracting Authority remains to the conditions from tender documentation, as it is in
accordance with the provisions of the Law on Safety and Health at Work ("Official Journal of
the Republic of Serbia" No. 101/2005, 91/2015 and 113/2017 - other law).

As foreseen in Article 37, paragraph 4 of the Law on Safety and IHealth at Work ("Official
Journal of the Republic of Serbia" No. 101/2005, 91/2015 and 113/2017 - other law), for
performing safety and health at work, an employer may designate one or more of his
employees or to engage a legal entity or entrepreneur who has a license. The Contracting
authority, in the respective procurcment procedure, requires that a person for safety and
health at work has to be employed by the Tenderer.

Question:
(Filed under number: 904 dated 9t of February 2018)

Under the Financial capacity, subparagraph d), Available fund, the Contracting Authority
specified that the Tenderer shall prove, by submitting relevant commercial bank statement,
issued upon the publication of the Contract Procurement Notice, confirming that the tenderer
has available or can dispose of liquid funds and/or credit line and/or other funds, in the
amount of at least EUR 1.500.000,00 EUR.

Could you please confirm that condition will be accepted if we provide statements from
several commercial banks that confirm that we have available funds, or that we have available
liquid assets and / or credit line and / or other funds issued after the publication of the
Contract Procurement Notice all in total 1.500.000,00 EUR.

Answer:




The Tenderer can submit statements from several commercial banks that confirm that the
Tenderer have available funds or that he can dispose with liquid assets and / or a credit line
and / or other financial assets issued after the publication of the Contract Procurement Notice
in the amount of at least 1,500,000, 00 EUR.
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