CLARIFICATION NO. I OF THE TENDER DOCUMENT
RHP-W8-AB/10P1-2019

Regarding the requests for additional clarifications of the Tender Document for the
procurement: Execution of works on the construction of buildings — 250 apartments
within I phase of social housing complex in Ovéa, number: RHP-W8-AB/10P1-2019, we
deliver the following answers:

Question:
(Filed under number 4270 dated 16.07.2019.)

- Please clearly define the criterion in respect of the technical capacity ( page 14 of the Tender
Document) which requests for the bidder to have built individually or as a leading contractor
facility/group, complex of facilities of minimum of BUA 15,000m?, in the last five years
(2014, 2015, 2016, 2017, 2018).

Considering that the date of publishing the Procurement Notice is 28.06.2019, the last five
years cannot be the following 2014, 2015, 2016, 2017 and 2018 but 2015, 2016, 2017, 2018
and 2019. We also want to emphasise that in the other procurements which were initiated in
June 2019 the technical capacity is proven from 01.01.2014 to the date of publishing the
Procurement Notice.

Please change the mentioned condition in accordance with the aforementioned and allow the
documentation for evidence of technical capacity to be submitted for the period until the
publishing of the Procurement Notice.

Answer:

Technical capacity — a) Experience in execution of works is to be proven by submitting the
documents foreseen by the Tender Document, for the defined reference period (2014, 2015,
2016, 2017 and 2018).

By exhaustively specifying years in the brackets (reference perind), the Purchaser precisely
determined meaning of the last 5 (five) years preceding the year of publication of the tender.

According to the aforementioned, the Purchaser remains at the requested condition.

Question:
(Filed under number 4270 dated 16.07.2019.)

- Please clarify how to prove the condition from clause 3.1 (page 5 of the Tender Document)
— is it enough to submit the excerpt for the BRA that the bidder is registered in the registry of
bidders or is it necessary to submit the Certificate form the governing court (clause 3.2.2.) as
well as the certificate from the governing tax body (clause 3.2.3). We emphasise that this is
the documentation which should be submitted when being registered in the registry of bidders




and that it was not the case, up until now, to have this documentation submitted separately in
the tender document — it takes additional time and expenses for the bidder — so please
additionally clarify this condition.

Answer:

- Obligatory conditions for participation mentioned in clauses 3.1.1, 3.1.2 and 3.1.3 shall be
fulfilled by submitting the excerpt from the Business Registers Agency of the Republic of
Serbia.

Pursuant to the above mentioned in case of submission of the excerpt from the Registry of
bidders, it is not necessary to submit the evidence stated in the clauses 3.2.1, 3.2.2 and 3.2.3.

Question:
(Filed under number 4269 dated 16.07.2019.)

- Page 18 of Tender Document, technical capacity, requests the mechanization and plant being
owned and among other things it includes the TRUCK, MINIMUM LOAD 10T, considering

that the formulation is unclear please answer what is the requested load capacity of the truck,
is it necessary for it to have a load capacity up to 10t or minimum of 10t?

Answer:

It is necessary for the truck to have a load capacity of minimum 10t.
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