Vesti
Petak, 10. februar, 2017.
Program modernizacije škola: Održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavnicima lokalnih samouprava
Danas je u prostorijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održan sastanak kome su prisustvovali: pomoćnik ministra za investicije Spomenka Simonić, direktor sektora za planiranje i upravljanje projektima izgradnje „JUP Istraživanje i razvoj“d.o.o. Beograd Mirjana Jovićić i predstavnici stručnog nadzora ispred JUP-a: Svetlana Glišić Dimitrijević, Dušan Mladenović, i Bratislav Ilić.

Tema sastanka bila je implementacija Programa modernizacije škola, i pronalaženje rešenja za probleme u lokalnim samoupravama: Varvarin, Kučevo, Despotovac i Ivanjica.

Predstavnici ovih lokalnih samouprava pokazali su spremnost da pomognu u realizaciji Programa modernizacije škola. Na sastanku su predložene mere za rešavanje problema sa kojima su se izvođači radova susreli na terenu.

Reč je o OŠ „Jovan Kursula“ u Varvarinu, na kojoj je planirana dogradnja sprata, OŠ „Ugrin Branković“ u Kučevu gde se radi topla veza – objekat između dva postojeća objekta, OŠ „Đura Jakšić“ Plažane u opštini Despotovac gde je planirana dogradnja sanitarnog čvora i rekonstrukcija fiskulturne sale sa dogradnjom sanitarnog čvora, kao i Tehnička škola u Ivanjici gde se radi adaptacija i sanacija tavanskog prostora.

43ms