Vesti
Četvrtak, 30. mart, 2017.
Uručeni ugovori za izgradnju 49 montažnih kuća izbegličkim porodicama
U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda uručeni su ugovori za izgradnju 49 montažnih kuća, izbegličkim porodicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda.
Navedena stambena rešenja finansirana su donatorskim sredstvima u okviru trećeg potprojekta Regionalnog stambenog programa, a potprojekat je vredan 13, 6 miliona evra.

Prvi potpredsednik Vlade, Ivica Dačić istakao je da se posebno raduje što će korisnici dobiti kuće postavljane na njihove placeve, koje su sami odabrali.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je ovo veliki dan za korisnike, jer će nakon dve decenije konačno rešiti svoje stambeno pitanje.

„Ovo je još jedan dokaz da kada svi zajedno radimo na rešavanju nekog problema ni rezultat ne
izostane. „istakao je gradonačelnik Beograda.

Nakon što se izvođač radova uvede u posao sledi izrada projekta i postavljanje montažnih kuća na placeve korisnika.

„Veliko mi je zadovoljstvo što će se svi korisnici kojima danas uručimo ugovore do kraja godine useliti u svoje kuće. Time rešavamo ne samo njihov problem, već decenijski problem izbeglih lica sa prostora bivše Jugoslavije.“ rekao je direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru dr Goran Kvrgić Kvrgić.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je kako je posebno srećan jer se vide rezultati rada u okviru Regionalnog stambeog programa.

Regionalni projekat stambenog zbrinjavanja (RSP) zajednički je višegodišnji program čiji je cilj zbrinjavanje oko 27.000 porodica u regionu, dok će sprovođenjem tog programa u Srbiji stambeno rešenje dobiti oko 16.780 najugroženijih porodica. Fondom RSP upravlja Razvojna banka Saveta Evrope.
73ms