Vesti
Petak, 21. oktobar, 2022.
Започета испорука грађевинског материјала корисницима у Сремској Митровици
Породица Пилиповић у Шашинцима, данас је добила пакет грађевинског материјала, који ће искористити за комплетну реконструкцију куће и прилагодити животни простор за живот своје шестогодишње девојчице са посебним потребама.

„Данас добијате материјал који сте дуго чекали и који вам је неопходан за адаптацију куће, а самим тим и за побољшање ваших основних услова живота и становања. Након уградње материјала Ваш дом биће топлији, пријатнији и свакако постати лепше и сигурније место за живот. Поред вашег домаћинства још 27 породица у Сремској Митровици добиће бесповратне пакете грађевинског материјала и то ће свима вама омогућити да довршите своје домове и трајно решите проблем стамбеног питања. Истичем да смо од почетка реализације Програма испоручили 56 пакета грађевинског материјала корисницима у Сремској Митровици, односно укупно на територији Републике Србије 2.051 пакет.“ истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић.

Материјал који се додељује у оквиру потпројекта 9, поред корисника у Сремској Митровици, добиће и 70 корисника у Руми и 22 у Бачкој Тополи.

Догађају у Шашинцима присуствовали су заменик градоначелника Сремске Митровице Петар Самарџић, представница Делегације Европске уније у Србији Елвира Ангуло Родригез, заменица шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Сара Гроен, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић и комесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је из средстава Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Програмом у Републици Србији руководи Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору као имплементационом јединицом Програма.

45ms