23. јул, 2021.

Инђија: Уручени уговори о испоруци грађевинског материјала

Једанаест избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске са пребивалиштем на територији општине Инђија добило је уговоре о испоруци грађевинског материјала, у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

„Oдговорност наше државе je да учинимо све да живот избеглица, који је несумњиво тежак, учинимо бољим и сигурнијим. Додела уговора о испоруци грађевинског материјала је резултат заједничког рада у циљу збрињавања најугроженијих на територији Републике Србије.“ нагласио је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић.

Вредност појединачног пакета грађевинског материјала је од 4.500 до 9.000 евра. Помоћ је бесповратна и додељује се материјал који је неопходан за адаптацију недовршених објеката.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.