27. Mar, 2020.

Покретање набавке за извођење радова на изградња 133 стана у насељу Др. Ивана Рибара

У оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма, Јединица за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд покреће набавку за извођење радова на изградњи 133 стана у београдском насељу Др.Ивана Рибара.

Станови су намењени избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске који живе на територији Републике Србије.

Расписивање набавке за избор извођача радова на изградњи 133 стамбене јединице очекује се почетком априла, а набавка ће бити објављена на сајту Јединице за управљање пројектима у јавном сектору www.piu.rs

Потписивање Уговора са извођачем радова у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма очекује се крајем јуна, а рок за изградњу станова је 400 дана.

У наредном периоду планирано је усељење 276 корисничких породица у Новом Саду у оквиру петог потпројекта, двадесет у Ужицу, 16 корисничких породица у Бачкој Паланци док ће у Бачком Петровцу стамбено питање решити три корисничке породице.
Такође, у оквиру петог пројекта Регионалног стамбеног усељења планирано је усељење корисника у Ваљеву, Новом Пазару, Иригу, Ужицу,Пожаревцу и Свилајнцу.

The Regional Housing Programme (RSP) is a joint multi-year programme of the Republic of Serbia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro and the Republic of Croatia, which aims to provide durable housing solutions for the most vulnerable refugee families in all four countries.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.