30. May, 2020.

У Севојну додељено 30 станова избегличким породицама

У Севојну је тридест избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске добило нове станове. Тиме је и трајно решено њихово стамбено питање.

Станови су намењени за изнајмљивање и откуп и изграђени су у оквиру четвртог потпројекта, укупно 20 стамбених јединица и 10 станова је изграђено у оквиру петог потпројекта.

„Влада Републике Србије препознала је значај Регионалног стамбеног програма а све у циљу трајног збрињавања најугроженијих избегличких породица. Циљ свих нас је да Србија постане добро и боље место за живот свих њених грађана“ рекао је в.д.директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

The Regional Housing Programme (RSP) is a joint multi-year programme of the Republic of Serbia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro and the Republic of Croatia, which aims to provide durable housing solutions for the most vulnerable refugee families in all four countries.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.