06. Feb, 2020.

Јавни позив за куповину станова за избегличке породице

Јединица за управљaње пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд објавила је јавни позив за достављање понуда за куповину станова у јавну својину на подручју 16 општина на територији Републике Србије. Куповина станова је део Регионалног програма стамбеног збрињавања, док су станови намењени избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које до данас нису решиле своје стамбено питање.

Станови се купују на тржишту кроз поступак достављања писмених понуда и избора најбољих понуђача и то у Сомбору, Шабцу, Шиду, Параћину, Оџацима, Бору, Бачкој Паланци, Зрењанину, Кикинди, Пожаревцу, Сремској Митровици, Сремским Карловцима, Старој Пазови, Убу, Новом Саду и Београду.

Јавни позиви су у току а рок за достављање понуда за куповину станова у Београду је 26.август 2020. године, у Новом Саду до 29.октобра текуће године, док је за преостале општине рок до 30. новембра ове године.

All legal and natural persons who meet the requirements of the Public Call have the right to participate.
Јавни позиви су објављени на интернет страни „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору” д.о.о. Београд (www.piu.rs), Републичке дирекције за имовину Републике Србије (www.rdi.gov.rs), Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (www.kirs.gov.rs) и интернет страницама општине/града и јединица локалне самоуправе које се граниче са наведеним јединицама локалне самоуправе.

The Regional Housing Programme (RSP) is a joint multi-year programme of the Republic of Serbia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro and the Republic of Croatia, which aims to provide durable housing solutions for the most vulnerable refugee families in all four countries.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.