11. Mar, 2021.

Обилазак радова на изградњи 152 стана у Футогу

У Футогу је у оквиру осмог потпројекта Регионалног стамбеног програма у току изградња комплекса седам објеката са укупно 152 стана, који су намењени избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Локацију на којој се радови приводе крају обишли су данас гувернер Банке за развој Савета Европе Ролф Венцел, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, шеф Сектора за сарадњу Делегације Европске уније у Србији Ингве Енгстром, директор Јединице за управљење пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

„Радови на изградњи станова започети су у марту прошле године. Извођач радова прати усвојену динамику и све тече по плану. Очекујем да се сви радови на изградњи 152 стана заврше средином јуна ове године. Ефкасаност у реализацији Програма умногоме зависи од добре сарадње свих учесника на Програма, а ми смо то овде постигли“ истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Гувернер Банке за развој Савета Европе Ролф Венцел истакао је да је Влада Републике Србије препознала значај Регионалног стамбеног програма и потребу трајног стамбеног збрињавања најугроженијих избегличких породица на територији Републике Србије.

„Надамо се добрим резултатима и сигуран сам да ће се уз овакву подршку и рад активности на свим другим градилиштима одвијати на време и очекујем добре резултате на свим градилиштима и пројектима“, истакао је гувернер.

The Regional Housing Programme is implemented with the support of the OSCE, UNHCR and the Council of Europe Development Bank, and is financed by the European Union, which is the largest donor, the United States, Germany, Norway, Switzerland, Italy, Denmark, Turkey, Luxembourg, Spain, Cyprus, the Czech Republic, Hungary, Romania and Slovakia.