22. Feb, 2021.

Потписани уговори о изградњи станова у Новом Саду, Врбасу и Чачку за избеглице из БиХ и Хрватске

У Београду су данас потписани уговори о извођењу радова на изградњи укупно 133 стана за избеглице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Станови ће бити изграђени у Новом Саду (94) Чачку (25) и Врбасу (14) у оквиру донаторског Регионалног стмбеног програма (потпројекат 9).

Регионални стамбени програм је заједнички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске који има за циљ да трајно стамбено збрине најугроженије избегличке породице из ове четири земље. Програмом у Републици Србији руководи Комесаријат за избеглице и миграције. Јединица за управљање пројектима у јавном сектору је имплемент партнер Програма.

Уговоре је у просторијама Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд са извођачима радова потписао в.д. директора ЈУП-а Душан Ковачевић. Укупна вредност радова је 5.396.658 евра са ПДВ-ом. Рок за изградњу стванова у Новом Саду је 360 дана, у Чачку 330, док је рок за изградњу станова у Врбасу 280 дана.

Уговор о извођењу радова на изградњи 94 стана у Новом Саду и 14 у Врбасу са директором ЈУП-а потписао је Филип Максимовић испред Групе понуђача Кеј д.о.о. Ваљево и Југоградња д.о.о. Београд, а Уговор о извођењу радова на изградњи 25 стамбених јединица у Чачку Вукајло Бабић испред Групе понуђача Инобачка д.о.о. Нови Сад, Архиком д.о.о. Нови Сад и Брканлић Инжењеринг д.о.о. Нови Сад.

The Regional Housing Programme is implemented with the support of the OSCE, UNHCR and the Council of Europe Development Bank, and is financed by the European Union, which is the largest donor, the United States, Germany, Norway, Switzerland, Italy, Denmark, Turkey, Luxembourg, Spain, Cyprus, the Czech Republic, Hungary, Romania and Slovakia.