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CLARIFICATION NO. 1

N/R/01/18

Based on the requests for additional clarifications regarding Tender Documents for
procurement: Performing construction, reconstruction and renovation works for the fourth
group of schools within School Modernisation Programme—Component 3, publication number
N/R/01/18, we provide the following clarifications:

Question:
(Filed under number: 5887 dated 5" of November 2018)

Is the estimated value determined per lots for public procurement no. N/R/01/18: Performing
construction, reconstruction and renovation works for the fourth group of schools within School
Modernisation Programme~Component 37.

Answer:

Procurement: Performing construction, reconstruction and renovation works for the fourth
group of school within the School Modernization Program - Component 3, publication number
N/R/01/18 is divided into 15 lots and for each lot the estimated value is determined. The
amounts of the estimated value are not published.

Question:
(Filed under number: 5963 dated 7" of November 2018)

What is the proof for the total gross area of works per lot?
Can the total gross area of works be listed in the certificate of the works carried out, if it isn’t
stated in the contract?

Answer:

As the proof of experience in construction for total gross area of works, in accordance with
Volume I of the Tender Documentation, Section 2 - Instructions to Bidders, item 2.3
Qualification data, sub-item 1. Financial and business capacity, ¢) Experience in construction,
the Bidder shall submit Qualification Form 3.5.2 and 3.5.2A. The qualification form 3.5.2A
specifies that the Bidder shall submit contracting authority’s certificates which are proof of
information provided in this form. Certificates of the contracting authorities should include the
total gross area of works carried out for the contracts listed in Qualification Forms 3.5.2 and
3.5.2A.
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