Vesti
Sreda, 20. jun, 2018.
Потписан Уговор о изградњи станова у Убу и Мионици
Уговор о извођењу радова на изградњи вишепородичних стамбених објеката у Убу И Мионици потписали су в.д. директора „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд Драган Катуца и Звонко Ракић испред Групе понуђача Грађевинско предузеће Грађевинар д.о.о. УБ и Греда д.о.о. Ваљево, у оквиру петог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања.

Уговором је предвиђена изградња 20 стамбених јединица у Убу и 16 стамбених јединица у Мионици. Станови су намењени избеглим лицима из Републике Хрватски и Босне и Херцеговине.

Укупна вредност потписаног уговора износи 750.580,71 евра без ПДВ-а.

У оквиру петог потпројекта планирана је изградња укупно 1267 стамбених јединица од тога је 270 станова у београдском насељу Камендин, чија је изградња у току.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породица у региону.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.
27ms