23. окт, 2020.

Потписан уговор о извођењу радова на изградњи 133 стана у Београду вредан 5.488.535 евра

Уговор о извођењу радова на изградњи 133 стамбене јединице у београдском насељу Др Ивана Рибара потписали су в.д. директора „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд Душан Ковачевић и Мирослав Михајловић испред групе понуђача Градинг доо Параћин и Предузеће Интерклима доо Врњачка Бања.

Станови су намењени избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Хрватске и градиће се у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Очекује се да радови на изградњи стамбених јединица у насељу Др Ивана Рибара отпочну у новембру текуће године. Рок за завршетак објекта је 400 дана.

Укупна вредност потписаног уговора износи 5.488.535 евра са ПДВ-ом.

У оквиру Регионалног стамбеног програма на територији Београда планирана је и изградња 250 стамбених јединица у насељу Овча.

Циљ Регионалног стамбеног програма је да обезбеди трајна стамбена решења за 8.320 избегличких породица са простора бивше Југославије, односно 24.960 корисника према одобреним средствима донације у овом тренутку.

Регионални стамбени програм је заједнички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије,
Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске.

Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.