30. мај, 2018.

Потписан Уговор о извођењу радова на изградњи 10 стамбених јединица у Шиду

У оквиру другог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања уговор о извођењу радова на изградњи вишепородичног стамбеног објекта у Шиду потписали су в.д. директора „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд Драган Катуца и Милена Дамњановић Калајџић која заступа предузеће Центум д.о.о. Лесковац.

Уговором је предвиђена изградња 10 стамбених јединица на територији општине Шид. Станови су намењени избеглим лицима из Републике Хрватски и Босне и Херцеговине.

Укупна вредност потписаног уговора износи близу 290.000 евра без ПДВ-а.

У оквиру другог потпројетка станови за избегла лица граде се и у Вршцу, Крушевцу, Параћину, Прокупљу, Сремској Митровици, Бајиној Башти, Шапцу и Кикинди.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породица у региону.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.