19. мар, 2021.

Потписан уговор о изградњи 36 станова у Панчеву

Уговор о извођењу радова на изградњи 36 стамбених јединица у Панчеву потписали су в.д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић и Вукајло Бабић испред Групе понуђача Инобачка доо Нови Сад и „НС Инжењеринг“ д.о.о. Нови Сад.

Изградња станова у Панчеву део је деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма а станови су намењени избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. са пребивалиштем на територији Града Панчева.

Вредност уговорених радова на изградњи 36 стамбених јединица износи око 1.507.271 евра са ПДВ-ом. Почетак радова на изградњи стамбених јединица очекује се априла текуће године. Рок за завршетак изградње је 320 дана.

У оквиру Регионалног стамбеног програма у Панчеву је изграђено још 48 станова, усељење ових станова предвиђено је до краја године.

Циљ Регионалног стамбеног програма је трајно стамбено збрињавање најугроженијих избегличких породица са простора бивше Југославије.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Програмом у Републици Србији руководи Комесаријат за избеглице и миграције у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору као имплементационом јединицом Програма.