piu post thumbnail alt

29. мај, 2019.

У Сомбору уручени уговори за сеоска домаћинства

Избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, са пребивалиштем у Сомбору, уручени су уговори за сеоске куће, које су добили у оквиру петог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања.

До краја 2021. године кроз Регионални програм стамбеног збрињавања, у Сомбору ће стамбено бити обезбеђено 266 породица. Такође, у плану је да до краја 2021. године сва избегла лица у Србији буду стамбено збринута. Ове године кров над главом добиће око 2.500 породица, а у наредне две године још око 2.100 породица.

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и ЦЕБ-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.