piu post thumbnail alt

22. нов, 2021.

У току је Јавни позив за куповину станова у 14 општина у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања

Јединица за управљaње пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд и Комесаријат за избеглице и миграције објавили су јавни позив за достављање понуда физичких и правних лица која продају станове а за даљу куповину станова у јавну својину на подручју 14 општина на територији Републике Србије. Куповина станова део je Регионалног стамбеног програма и станови су намењени претходно изабраним избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које до данас нису решиле своје стамбено питање.

Станови се купују на тржишту кроз поступак достављања писмених понуда и избора најповољнијих понуђача и то у Сомбору, Шапцу, Шиду, Оџацима, Бору, Бачкој Паланци, Зрењанину, Кикинди, Пожаревцу, Сремској Митровици, Сремским Карловцима, Старој Пазови, Новом Саду и Параћину.

Јавни позиви су у току а рок за достављање понуда за куповину станова за све општине је до 31. децембра 2021. године, са могућношћу продужења.

Право учешћа имају сва правна и физичка лица која продају станове и испуњавају услове из Јавног позива.

Јавни позиви и Обрасци понуда су објављени на интернет страни „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору” д.о.о. Београд у делу Јавни позиви (http://www.piu.rs/general.php?category=31) и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (www.kirs.gov.rs).

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Контакт телефон: 011/3088-795 – Јединица за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, емаил: kupovinastanova@piu.rs