piu post thumbnail alt

11. мар, 2020.

Јавни позив за куповину станова у 17 општина у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања

Јединица за управљaње пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд објавила је јавни позив за достављање понуда за куповину станова у јавну својину на подручју 17 општина на територији Републике Србије. Куповина станова је део Регионалног стамбеног програма, док су станови намењени избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, које до данас нису решиле своје стамбено питање.

Станови се купују на тржишту кроз поступак достављања писмених понуда и избора најбољих понуђача и то у Сомбору, Шабцу, Шиду, Параћину, Оџацима, Бору, Бачкој Паланци, Зрењанину, Кикинди, Пожаревцу, Сремској Митровици, Сремским Карловцима, Старој Пазови, Убу, Новом Саду, Београду и Панчеву.

Јавни позиви су у току а рок за достављање понуда за куповину станова у Београду је 26. август 2020. године, у Новом Саду до 29. октобра 2020. године, у Панчеву до 27. фебруара 2021. године, док је за преостале општине рок до 30. новембра 2020. године.

Право учешћа имају сва правна и физичка лица која испуњавају услове из Јавног позива.
Јавни позиви су објављени на интернет страни „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору” д.о.о. Београд (www.piu.rs), Републичке дирекције за имовину Републике Србије (www.rdi.gov.rs), Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (www.kirs.gov.rs) и интернет страницама општине/града и јединица локалне самоуправе које се граниче са наведеним јединицама локалне самоуправе.

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.