07. апр, 2017.

Počela izgradnja stanova u Paraćinu

U okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Paraćinu je postavljen kamen temeljac za izgradnju 20 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. 

Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd prof. dr Goran Kvrgić, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i predsednik Skupštine opštine Paraćin Dragan Mitić. 

Paraćin je jedna od ukupno devet jedinica lokalne samouprave u kojima ove godine počinje izgradnja stanova, koja će izbegla lica dobijati u zakup sa mogućnošću kasnijeg otkupa po povlašćenim cenama. 
Radove na izgradnji stanova izvodi građevinska firma „Grading“, a planirani rok za završetak gradnje je mart 2018.godine.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, koji u Srbiji sprovodi „Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd u saradnji sa Komeserijatom za izbeglice i migracije.