13. нов, 2015.

Potpisan ugovor sa kompanijom “Quiddita“ doo Beograd o vršenju usluga izrade tehničke dokumentacije za građenje višeporodičnih stambenih objekata u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji

Direktor “JUP Istraživanje i razvoj” d.o.o. Beograd dr Goran Kvrgić i direktor “Quiddita” Voislav Galić, potpisali su ugovor o vršenju usluga izrade tehničke dokumentacije za građenje višeporodičnih stambenih objekata u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglica u Republici Srbiji.

U okviru četvrtog potprojekta planirana je izgradnja 261 stanova. Izbegla lica koja žive na teritoriji gradova i opština Arilje, Bor, Vrnjačka Banja, Odžaci, Sombor, Stara Pazova,Temerin, Užice,Loznica, Brus, Kladovo, Negotin, Zrenjanin, po završetku potprojekta, trajno će rešiti stambeno pitanje.

Ukupna vrednost ugovora o vršenju usluga izrade tehničke dokumentacije za građenje višeporodičnih stambenih objekata u okviru četvrtog potprojekta iznosi 12.440.000 RSD bez PDV.

Cilj Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja je stvaranje adekvatnih stambenih uslova za izbegla lica, kao i njihova socijalno-ekonomska integraciju u društvo. Reč je o zajedničkom višegodišnjem programu Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore i Republike Hrvatske.

Program se finansira sredstvima donatora, a to su EU, SAD, Norveška, Švajcarska i ostali bilateralni donatori. Zahvaljujući njihovoj podršci uspostavljen je i Fond regionalnog stambenog programa za sredstva donatorske zajednice, kojim upravlja Razvojna Banka Saveta Evrope.