10. јун, 2016.

Potpisan ugovor za drugu fazu izgradnje naučno – tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu

Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju druge faze Naučno tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu potpisan je u četvrtak u Gradskoj kući u Novom Sadu. 

Potpisnici ugovora bili su direktor „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd prof. dr Goran Kvrgić, dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, i potpredsednik “Italiana Costruzioni“ Luka Navara.

Ugovorom je predviđena izgradnja objekta površine 29.000 m2 od čega će 10. 000m2 biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, dok je ostatak prostora namenjen kompanijama. 

Vrednost izvođenja radova iznosi 12,5 miliona evra.

„Ovo je veliki dan i za Jedinicu za upravljanje projektom jer ovo je najveći projekat koji mi sprovodimo. Rok da završimo radove je dve godine, tako da ćemo sva svoja raspoloživa sredstva usmeriti na ovaj projekat i potruditi se da ga realizujemo na vreme.“ istakao je direktor „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd prof. dr Goran Kvrgić.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački istakao je kako je izgradnja ovog objekta izuzetno značajna jer će doprineti zapošljavanju novih profesora i asistenata, ali i obrazovanju još više inženjera u IT sektoru.

Potpredsednik „Italiana Costruzioni“ Luka Navara naglasio je da njihova kompanija ceo posao radi sa preduzećem “Amiga“ sa kojim su zajedno učestvovali na tenderu, i da se nada da će izgradnja početi u prvoj polovini jula. 

„Naša firma zastupljena je u Srbiji preko osam godina, i velika je čast što smo dobili priliku da radimo i u Novom Sadu, jer je to najznačajnija oblast za razvoj našeg poslovanja ovde – rekao je potpredsednik „Italiana Costruzioni“ Luka Navara.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je naglasio da je zadovoljan što je Univerzitet dobio podršku od JUP-a i od resornog ministarstva. Vučević je istakao i da bi, ukoliko budu ispoštovani svi rokovi, izgradnja trebalo da bude zavšena polovinom 2018.