Vesti
Petak, 25. oktobar, 2013.
Održan prvi sastanak Odbora za upravljanje projektom
U organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i JUP istraživanje i razvoj održana je sednica Odbora za upravlјanje projektom istraživanje i razvoj u javnom sektoru uz učešće visokih zvaničnika Delegacije Evropske unije u Srbiji, Banke za razvoj Saveta Evrope i Evropske investicione banke, Ministarstva energetike, razvoja i životne sredine, kao i članova Skupštine društva. Podršku za uspostavlјanje Odbora pružili su donatori i zajmodavci, koji su naglasili da su stabilnost u oblasti kofinansiranja istraživanja i razvoja od strane Republike Srbije, kao i vidlјivost podprojekata, presudni za dalјe finansiranje ove oblasti. Ukazano je na činjenicu da u ovom trenutku nije poznat iznos sredstava koje je Republika Srbija predvidela za finansiranje istraživanja i razvoja u narednoj godini.
Na sednici je razmatran status podprojekata u oblasti istraživanja i razvoja, kao i predlozi rešenja za završetak aktuelnih projekata.
Za određene projekte kao što su izradnja i rekonstrukcija Istraživačke stanice Petnica i izgradnja Prirodnjačkog muzeja u Svilajncu, potrebna su dodatna sredstva. Formiranjem Odbora uspostavlјena je institucionalizacija odnosa, a sve u skladu sa ranije potpisanim ugovorima. Naglašeno je da je blagovremena razmena informacija od najveće važnosti za uspešnu realizaciju projekta i usvojene su jasne procedure. Najavlјeno je održavanje narednog sastanka za 11. decembar 2013. godine.
36ms