Vesti
Subota, 23. maj, 2020.
У Крупњу свечано отворена зграда са становима за избегле породице
У Крупњу је свечано отворена зграда са пет станова намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске, који имају пребивалиште на територи ове општине. Станови који су намењени избегличким породицама изграђени су у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Свечаном отварању зграде присуствовали су први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, председник општине Крупањ Иван Исаиловић, шеф кабинета директора Друштва „Јединица за управљање пројектима у јавном сектору“ Јован Лазаров и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

Укупна вредност радова износи 173.604,14 евра, а бруто површина објекта је 410,77 м2.

Рeгиoнaлни стамбени програм је зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

46ms