Vesti
Utorak, 26. oktobar, 2021.
Нови дом за 20 избегличких породица у Смедереву
Двадесет избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске са пребивалиштем на територији града Смедерева коначно је добило свој дом. Уручени су кључеви станова који су изграђени у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

Ово је био велики дан за све кориснике који су годинама стрпљиво чекали да се њихово стамбено питање реши. И дочекали.

Догађају у Смедереву су присуствовали државни секретар Министарства спољних послова Немања Старовић, заменица градоначелника Смедерева Марија Марковић Ставрић, представница Делегације Европске уније у Србији Леонета Пајер, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

„Ваш живот није био нимало лак и иако сте наилазили на бројне животне препреке нисте посустали. Доказали сте да сте упорни и храбри, а држава Србија на челу са председником Александром Вучићем је још једном пожртвовано показала да не одустаје од својих грађана.“ истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, чији је циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

52ms