Vesti
Sreda, 13. jul, 2022.
Министар Ружић обишао радове на реконструкцији Техничке школе у Пожеги
Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је радове на реконструкцији Техничке школе у Пожеги која ће, у складу са плановима Министарства, прерасти у регионални тренинг центар за дуално и неформално образовање.

Ова школа ће бити један од 12 регионалних тренинг центара за дуално и неформално образовање у различитим подручјима рада и делатностима.

Обиласку радова присуствовали су још и председник општине Пожега Ђорђе Никитовић, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић и директор Техничке школе Пожега Зоран Јотић.

Радови на Техничкој школи започети су 27. јуна текуће године и обухватају реконструкцију и доградњу школе, док су средства за извођење радова обезбеђена из буџета Републике Србије.

“Пројекат, за који смо из буџета издвојили 65 милиона динара, од огромног je значаја за школу и регион. Ова школа је једина акредитована за образовање одраслих у овом крају и својим радом и ангажовањем превазилази оквире општине и позиционира се као центар на регионалном нивоу“, рекао је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Министар Ружић је рекао да се на првих шест центара за дуално и неформално образовање већ ради, а то су, поред Пожеге, центри у Ваљеву, Суботици, Власотинцу, Шапцу и Ваздухопловној академији у Београду.

„У сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору улажемо укупно 4,6 милиона евра у реконструкције, изградњу и опремање првих шест центара“, рекао је министар.

Рок за завршетак извођења радова на реконструкцији прве фазе Техничке школе Пожега је 120 дана.

Промотер пројекта је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, док је Јединица за управљање пројектима у јавном сектору имплементациона јединица пројекта, која прати реализацију и обавља стручни надзор.
38ms