Vesti
Petak, 7. septembar, 2018.
Почела изградња 20 станова за избеглице у Убу
У оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Убу је положен камен темељац за изградњу 20 станова који су намењени избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Свечаном полагању камена темељца присуствовао је први потпредседник Владе Републике Србије Ивица Дачић, председник општине Уб Дарко Глишић, народни посланик у Народној скупштини РС Ивана Николић, државни секретар у Министарству државне управе И локалне самоуправе Бојан Стевић, представници ЕУ Делегације у Србији, ОЕБС-а, УНХЦР-а, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић и в.д. директора „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд Драган Катуца.

Финансијска средства за изградњу 20 станова у Убу обезбеђена су делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, којим управља Банка за развој Савета Европе 59 милиона динара и делом из буџета општине Уб 4 милиона динара.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је да би радови требало да буду завршени у јуну 2019. године.Он је напоменуо да део стамбеног програма у Убу предвиђа и куповину 17 сеоских кућа за избеглице у вредности од 187.000 евра, што је реализовано, као и доделу 20 пакета грађевинског материјала у вредности од 180.000 евра, чија је реализација у току.

“Велико ми је задовољство што смо се поново окупили како бисмо обележили постављање камена темељца у Убу. Ово је једно од 32 градилишта где се изводе радови на изградњи вишепородичних стамбених објеката, у 25 јединица локалне самоуправе на територији Републике Србије. До краја године очекујемо и уговоре за још девет општина. “ – истакао је Драган Катуца, в.д.директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору” д.о.о. Београд

Извођач радова у Убу је ГП “Грађевинар“ д.о.о., а рок за завршетак градње је јун 2019. године.

Потпројекат 5 Регионалног стамбеног програма вредан је 52 милиона евра и од те суме, одобрена међународна донаторска средства чине 38,8 милиона евра, а контрибуција Републике Србије је 13,2 милиона евра.
35ms