Vesti
Četvrtak, 23. novembar, 2017.
Почела изградња 270 станова у Камендину
У београдском насељу Камендин постављен је камен темељац за изградњу 270 станова за избеглице из Хрватске и Босне и Херцеговине у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији.

Вредност пројекта је 10 милиона евра. Финансијска средства су обезбеђена делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе и делом из буџета Града Београда.

Свечаној церомонији полагања камена темељца присуствовали су градоначелник Београда Синиша Мали, генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић, представници амбасада земаља донатора, међународних институција, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић и в.д. директора „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд Драган Катуца.

Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да се полагањем овог камена темељца исправља вишедеценијска неправда према 270 избегличких породица из Хрватске и БиХ које ће се крајем јануара 2019. године коначно уселити у нове станове у Камендину.

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић истакао је да Регионални стамбени програм треба да се спроведе до краја јер он после дугог низа година коначно решава основне егзистенцијане потребе најугроженијег дела избегличке популације у Србији, а истовремено унапређује односе и доприноси стабилности у региону.

Изградња станова почела је у Улици Акробате Алексића, а рок за изградњу је јануар 2019. године.
42ms