Vesti
Petak, 13. oktobar, 2017.
РХП: Потписан уговор о извођења радова на изградњи 25 стамбених јединица у Шапцу
Уговор о извођењу радова на изградњи 25 стамбених јединица у Шапцу, потписали су в.д. директора Јединице за управљење пројектима у јавном сектору Драган Катуца, и „Центум“ д.о.о. које заступа Милена Дамјановић – Калајџић.

Вредност потписаног уговора за изградњу станова у Шапцу у оквиру другог потпројекта Регионалног стамбеног програма износи 477.193,16 евра без ПДВ-а.

Реч је о још једном решавању стамбеног питања најугроженијих избеглица из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Куће су обезбеђен у у оквиру Регионалног стамбеног програма Србији, који спроводи Комесаријат за избеглице и миграције, као водећа институција Програма, у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд.

Регионални стамбени програм се финансира из донаторских средстава којима управља Банка за развој Савета Европе. Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Циљ Програма је да обезбеди трајна стамбена решења за 5.356 породица у Републици Србији, односно 16.068 корисника према средствима донације у овом тренутку

27ms