Vesti
Petak, 13. oktobar, 2017.
RHP: Potpisan ugovor o izvođenja radova na izgradnji 25 stambenih jedinica u Šapcu
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 25 stambenih jedinica u Šapcu, potpisali su v.d. direktora Jedinice za upravljenje projektima u javnom sektoru Dragan Katuca, i „Centum“ d.o.o. koje zastupa Milena Damjanović – Kalajdžić.

Vrednost potpisanog ugovora za izgradnju stanova u Šapcu u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa iznosi 477.193,16 evra bez PDV-a.

Reč je o još jednom rešavanju stambenog pitanja najugroženijih izbeglica iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Kuće su obezbeđen u u okviru Regionalnog stambenog programa Srbiji, koji sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, kao vodeća institucija Programa, u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd.

Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope. Program se sprovodi uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Cilj Programa je da obezbedi trajna stambena rešenja za 5.356 porodica u Republici Srbiji, odnosno 16.068 korisnika prema sredstvima donacije u ovom trenutkuInformator o radu  
36ms