Vesti
Ponedeljak, 22. februar, 2021.
Потписани уговори о изградњи станова у Новом Саду, Врбасу и Чачку за избеглице из БиХ и Хрватске
У Београду су данас потписани уговори о извођењу радова на изградњи укупно 133 стана за избеглице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Станови ће бити изграђени у Новом Саду (94) Чачку (25) и Врбасу (14) у оквиру донаторског Регионалног стмбеног програма (потпројекат 9).

Регионални стамбени програм је заједнички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске који има за циљ да трајно стамбено збрине најугроженије избегличке породице из ове четири земље. Програмом у Републици Србији руководи Комесаријат за избеглице и миграције. Јединица за управљање пројектима у јавном сектору је имплемент партнер Програма.

Уговоре је у просторијама Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд са извођачима радова потписао в.д. директора ЈУП-а Душан Ковачевић. Укупна вредност радова је 5.396.658 евра са ПДВ-ом. Рок за изградњу стванова у Новом Саду је 360 дана, у Чачку 330, док је рок за изградњу станова у Врбасу 280 дана.

Уговор о извођењу радова на изградњи 94 стана у Новом Саду и 14 у Врбасу са директором ЈУП-а потписао је Филип Максимовић испред Групе понуђача Кеј д.о.о. Ваљево и Југоградња д.о.о. Београд, а Уговор о извођењу радова на изградњи 25 стамбених јединица у Чачку Вукајло Бабић испред Групе понуђача Инобачка д.о.о. Нови Сад, Архиком д.о.о. Нови Сад и Брканлић Инжењеринг д.о.о. Нови Сад.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
50ms