Vesti
Ponedeljak, 19. septembar, 2022.
Потписан уговор о додели 120 пакета грађевинског материјала
Уговор о испоруци 120 пакета грађевинског материјала потписали су в.д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић и представници изабраних добављача: Драгомир Шотра заступник Ванас доо Београд, Горан Пантић испред Савић доо Смедеревска Паланка и Жељко Јовичић заступник Шековић доо Обреновац Звечка.

Укупна вредност потписаних уговора износи 1.055.348,23 евра без ПДВ-а.

Почетак испоруке пакета грађевинског материјала крајњим корисницима очекује се крајем септембра.

Додела пакета грађевинског материјала део је деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма, а бесповратне пакете грађевинског материјала добиће корисници у Руми, Бачкој Тополи и Сремској Митровици.

Циљ Регионалног стамбеног програма је трајно стамбено збрињавање најугроженијих избегличких породица са простора бивше Југославије.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Програмом у Републици Србији руководи Комесаријат за избеглице и миграције у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору као имплементационом јединицом Програма.
34ms