Vesti
Sreda, 28. april, 2021.
Ириг: Додељени уговори за куповину сеоских кућа
Нови живот ће од данас започети петнаест избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске, са пребавалиштем на територији Општине Ириг. Корисницима су уручени уговори за куповину сеоских кућа у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма и тиме је и трајно решено њихово стамбено питање.

„Држава је свесна ваше патње и велико ми је задовољство што смо у овако тешким временима ипак успели да вам обазбедимо дом. Ово је моменат када ваша патња престаје и надам се почиње много лепши и безбрижнији живот.
Поносан сам на резултате које је Јединица за управљање пројектима у јавном сектору, заједно са Комесаријатом за избеглице и миграције и јединицама локалнe самоуправe постигла у спровођењу Програма.“ истакао је шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Јован Лазаров.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.


39ms