Vesti
Četvrtak, 12. januar, 2017.
Potpisani ugovori o vršenju usluga izrade tehničke dokumentacije
Ugovori o vršenju usluga izrade tehničke dokumentacije za građenje stambenih zgrada u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglica u Republici Srbiji, potpisali su direktor „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd prof. dr Goran Kvrgić i predstavnici dobavljača usluga odabranih na tenderu: „Mašinoprojekt“ Kopring a.d. Beograd i „Elkoms“ d.o.o. Beograd.

Ukupna vrednost potpisanih ugovora je 348.940,80 eura bez PDV-a.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, koji u Srbiji sprovodi „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd u saradnji sa Komeserijatom za izbeglice i migracije.

U cilju rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. – 1995. godine, i utočište našle u Srbiji, Regionalni program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava, izgradnju stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća.

35ms