Vesti
Četvrtak, 10. februar, 2022.
Додељени уговори за 12 сеоских кућа избегличким породицама у Врбасу
У Врбасу је у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма у току изградња 14 станова намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Станови укупне бруто површине 1098 квадратних метара намењени су за изнајмљивање и откуп.

Укупна вредност радова је 547.230 евра.

Свечаном обиласку у Врбасу присуствовали су државни секретар Министарства спољних послова Немања Старовић, председник општине Врбас Предраг Ројевић, директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило, представник УНХЦР- Виолета Самарџић, заменик шефа Канцеларије за сарадњу при амбасади Швајцарске у Републици Србији Дерек Џорџ, шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Јован Лазаров и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

Такође, у Врбасу су додељени и уговори за куповину 12 сеоских кућа. Тиме је и трајно решено стамбено питање укупно 26 избегличких породица са територије општине Врбас.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима ЕУ, која је и највећи донатор, САД, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

42ms