Vesti
Utorak, 28. avgust, 2018.
У Старој Пазови почиње изградња 169 станова за избегле породице из БиХ и Хрватске
Општина Стара Пазова и ЈП Општинска стамбена агенција Стара Пазова (ОСА) имају активну, дугогодишњу сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, а преко Комесаријата и са УНХЦР-ом и до сада је предузето више значајних активности у циљу решавања стамбених питања за избегла лица, која живе на територији старопазовачке Општине (куповина кућа са окућницом, набавка грађевинског материјала, изградња монтажних кућа и комплекса зграда).

И за овај пројекат, у најкраћем, технички могућем року, са циљем да се убрза процес решавања овог кључног питања, Општина је са Општинском стамбеном агенцијом обезбедила земљиште, пројектно-техничку документацију, грађевинску дозволу, комплетно комунално опремање тј. инфраструктуру предвиђених парцела, на основу израђеног пројекта.

Потпројекат 5 РСП вредан је 52 милиона евра. Од те суме, одобрена међународна донаторска средства чине 38,8 милиона евра, а контрибуција Републике Србије је 13,2 милиона евра.

Данашњем догађају су присуствовали Ивица Дачић, први потпредседник Владе, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне инеграције избеглица, Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије, Њ.Е. Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније у Србији, Њ.Е. Кајл Рендолф Скат, амбасадор САД у Србији, Доротеа Гизелман, отправник послова Амбасаде Немачке, Амил Калеа, из Амбасаде Турске, Бојан Стевић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Андреи Казаков, вршилац дужности шефа Представништва УНХЦР-а у Србији, Џозеф Мелот, заменик шефа мисије ОЕБС у Србји, Драган Катуца, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, и други.
39ms