Vesti
Utorak, 28. avgust, 2018.
U Staroj Pazovi počinje izgradnja 169 stanova za izbegle porodice iz BiH i Hrvatske
Opština Stara Pazova i JP Opštinska stambena agencija Stara Pazova (OSA) imaju aktivnu, dugogodišnju saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, a preko Komesarijata i sa UNHCR-om i do sada je preduzeto više značajnih aktivnosti u cilju rešavanja stambenih pitanja za izbegla lica, koja žive na teritoriji staropazovačke Opštine (kupovina kuća sa okućnicom, nabavka građevinskog materijala, izgradnja montažnih kuća i kompleksa zgrada).

I za ovaj projekat, u najkraćem, tehnički mogućem roku, sa ciljem da se ubrza proces rešavanja ovog ključnog pitanja, Opština je sa Opštinskom stambenom agencijom obezbedila zemljište, projektno-tehničku dokumentaciju, građevinsku dozvolu, kompletno komunalno opremanje tj. infrastrukturu predviđenih parcela, na osnovu izrađenog projekta.

Potprojekat 5 RSP vredan je 52 miliona evra. Od te sume, odobrena međunarodna donatorska sredstva čine 38,8 miliona evra, a kontribucija Republike Srbije je 13,2 miliona evra.

Današnjem događaju su prisustvovali Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne inegracije izbeglica, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Nj.E. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nj.E. Kajl Rendolf Skat, ambasador SAD u Srbiji, Dorotea Gizelman, otpravnik poslova Ambasade Nemačke, Amil Kalea, iz Ambasade Turske, Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Andrei Kazakov, vršilac dužnosti šefa Predstavništva UNHCR-a u Srbiji, Džozef Melot, zamenik šefa misije OEBS u Srbji, Dragan Katuca, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd, i drugi.
Informator o radu  
52ms