Vesti
Sreda, 4. avgust, 2021.
Обилазак радова на изградњи 94 стана у Ветернику
У Ветернику је у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма у току изградња 94 стана, намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Радови на изградњи станова одвијају се по предвиђеној динамици а планирани рок за завршетак изградње је март 2022. године. Локацију у Ветернику данас су обишли градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић, шефица Представништва Агенције Уједињених нација за избеглице у Србији Франческа Бонели, шеф Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу у Србији, Њ.Е. амбасадор Јан Брату.

Директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору је истакао да је ово трећа зграда која се гради у Ветернику.

„Решење стамбеног питања најугрожених избегличких породица је приоритет Регионалног стамбеног програма, самим тим и обавеза како Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, Комесаријата за избеглице и миграције тако и јединица локалне самоуправе. У јуну прошле године смо уселили 276 породица овде у Ветернику. До краја године уселићемо још 152 породице у Футогу. Јединица за управљање пројектима у јавном сектору, Комесаријат за избеглице и Град Нови Сад су доказали да су добри партнери и наставићемо и убудуће да радимо за заједнички циљ трајног стамбеног збрињавања најугроженијих.“ истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Тренутно се изводе радови на изградњи 537 стамбених јединица у 11 локалних самоуправа широм Србије. До краја године планирано је усељење још 422 породице у 14 општина и градова.



32ms