Vesti
Ponedeljak, 25. oktobar, 2021.
У Убу додељени уговори о куповини 21 стана за избегличке породице
Данас је у Убу 21 избегличка породица добила уговор о куповини стана у оквиру Регионалног стамбеног програма.

Станови су купљени у оквиру седмог потпројекта овог Програма. Финансијска средства за куповину станова обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, у којем је највећи донатор Европска унија.

Догађају у Убу су присуствовали министар спољних послова у Влади Републике Србије и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица Никола Селаковић, председник Општине Уб Дарко Глишић, шеф Cектора за кооперацију Делегације Европске уније у Србији Никола Бертолини, шефица Представништва УНХЦР у Србији Франческа Бонели, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

Директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић истакао је да Република Србија напредује у имплементацији Регионалног стамбеног програма и да ће и убудуће чинити све како би најугроженије избегличке породице биле збринуте.
Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, чији је циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

46ms