Vesti
Sreda, 29. januar, 2020.
Отворен Научно-технолошки парк у Новом Саду
У Новом Саду је отворен новоизграђени Научно-технолошки парк, укупне површине 29.134, 50м2. Десет хиљада метара квадратних је предвиђено за учионице и лабораторије Факултета техничких наука, док је остатак простора намењен старт – ап компанијама и научним институтима чији је оснивач Покрајинска влада.

Изградња друге фазе научно-технолошког парка део је пројекта Истраживање и развој и финансирана је из кредита Европске инвестиционе банке и средстава Универзитета у Новом Саду - Факултет техничких наука.

Јединица за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд управљала је реализацијом изградње.

Научно-технолошки парк је заједнички пројекат Владе Републике Србије и Покрајинске владе уз подршку Града Новог Сада и Факултета техничких наука.

Свечаном отварању парка присуствовали су председница Владе Србије Ана Брнабић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, директорка Регионалног предстaвништва Европске инвестиционе банке Дубравка Негре, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министар без портфеља задужен за технолошки развој Ненад Поповић, директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић као и декан Факултета техничких наука у Новом Саду проф. Раде Дорословачки.

"Ово је посебан дан, остварење једног сна који смо сви заједно сањали. Ставили смо пред себе трансформацију целог друштва и данас имамо и суштински конкретно бољу будућност за генерације које долазе. Данас имамо победничку Србију", истакла је премијерка.

Научно-технолошки парк је изузетно значајан пројекат који доприноси унапређењу наставног и научног потенцијала, не само Факултета техничких наука него образовања у Србији уопште и допринеси унапређењу економске структуре Републике Србије.

Функција објекта је пре свега повезивање науке и привреде у области информационих технологија и старт ап компанија.

Научно-технолошки парк у Новом Саду је место где ће се стварати и реализовати нове идеје и пројекти у области високих технологија.
47ms