Vesti
Ponedeljak, 3. jul, 2023.
Панчево: Уручени кључеви 36 станова избегличким породицама
У Панчеву уручени кључеви 36 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Станови су изграђени у оквиру Регионалног стамбеног програма.

У наредном периоду очекује нас усељење 250 корисничких породица у београдском насељу Овча и 12 породица у Пећинцима.

„Много је времена прошло од када сте били принуђени да услед ратних дешавања напустите своје домове и спас потражите у Србији. Изабрали сте Панчево, надомак Београда, за своје уточиште и данас након много година лутања, са поносом могу да кажем да добијате нешто своје. Данас ће 36 породица трајно решити стамбено питање и уручење ових кључева за све вас је почетак сигурнијег живота.“рекао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
27ms