Vesti
Petak, 21. februar, 2020.
Шест избегличких породица у Малом Црнићу добило нови дом
Шест избегличких породица добило је станове за социјално становање у заштићеним условима у Малом Црнићу, у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма. На овај начин је трајно решено стамбено питање породица из Босне и Херцеговине и Хрватске који живе на територије ове општине.

Добитник стана је и Радмила Зорић, пореклом из Бихаћа, која је истакла велику захвалност свим учесницима Програма што су омогућили да након много година које је њена породица провела по туђим становима коначно добије свој.

Изградња станова финансирана је делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма док је земљиште и пратећу инфраструктуру обезбедила општина. Укупна вредност радова износи 145.920,30 евра, а бруто површина објекта је 406 м2 .

Регионални стамбени програм је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

45ms