Vesti
Petak, 24. novembar, 2017.
РСП: Додељено 12 монтажних кућа
У оквиру другог потпројекта Регионалног стамбеног програма у четири општине у Србији додељено је 10 монтажних кућа избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Четири корисничке породице са пребивалиштем на територији града Панчева добило је нови дом. Свечаном уручењу кључева присуствовали су градоначелник Панчева Саша Павлов, в. д. директора „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд Драган Катуца, представник извођача радова „Монтер градња Ћурчић“ Миљко Ћурчић и представник руководиоца изградње „Крип Инжењеринг“ Александар Кубат.

По једна монтажна кућа додељена је избегличким породицама у Шапцу и Тополи. У Аранђеловцу је четири корисничких породица добило нови дом.

У оквиру четвртог потпројекта Регионалног стамбеног програма додељена је по једна монтажна кућа у Лајковцу и Ивањици.

До сада је у оквиру другог потпројекта укупно примопредато 78 монтажних кућа, док је у оквиру четвртог потпројекта додељено 9 кућа избегличким породицама са простора бивше Југославије.
Регионални стамбени програм је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породица у региону.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.
39ms