Vesti
Ponedeljak, 22. april, 2019.
U Loznici dodeljeni ključevi 30 stanova izbeglicama iz Hrvatske i BIH
U okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa dodeljeni su ključevi 30 stanova u Loznici. Stanovi su namenjeni izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Svečanom uručenju ključeva prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS Ivana Nikolić, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i v.d. direktora “Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru “ d.o.o. Beograd Dragan Katuca.

U okviru pomenutog potprojekta, predvidjena je dodela ukupno 1.382 stambene jedinice. Do sada je dodeljeno više od pola, 787, uključujući 30 stanova u Loznici.

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i CEB-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španija, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
Informator o radu  
77ms