Vesti
Ponedeljak, 22. april, 2019.
У Лозници додељени кључеви 30 станова избеглицама из Хрватске и БиХ
У оквиру четвртог потпројекта Регионалног стамбеног програма додељени су кључеви 30 станова у Лозници. Станови су намењени избеглицама из Хрватске и Босне и Херцеговине.

Свечаном уручењу кључева присуствовали су први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, градоначелник Лознице Видоје Петровић, народни посланик у Народној скупштини РС Ивана Николић, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић и в.д. директора “Јединице за управљање пројектима у јавном сектору “ д.о.о. Београд Драган Катуца.

У оквиру поменутог потпројекта, предвидјена је додела укупно 1.382 стамбене јединице. До сада је додељено више од пола, 787, укључујући 30 станова у Лозници.

Регионални стамбени програм (РСП) је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у све четири земље.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и ЦЕБ-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Швајцарске, Италије, Норвешке, Данске, Турске, Луксембурга, Шпанија, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.
39ms