Vesti
Sreda, 16. septembar, 2020.
У Крушевцу усељено 40 избегличких породица
Четрдесет избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске, данас је у Крушевцу добило кључеве нових станова. Станови су изграђени у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

"Током пандемије корона вируса, Јединица за управљање пројектима није правила паузу, вредно смо радили и посветили се нашем главном задатку, а то је да учествујемо у решавање стамбеног питања оних корисника који кров над главом чекају више од две деценије.

Желим да честитам корисницима који се данас усељавају у своје нове домове са жељом да у њима проведу и доживе само лепе тренутке са својим породицама" истакао је в.д.директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, Душан Ковачевић.

Ове године је у оквиру Регионалног стамбеног програма усељено 760 корисничких породица у 18 општина на територији Републике Србије.

Укупна вредност радова на изградљи 40 стамбених јединица износи око 872.144 евра.

Регионални стамбени програм је заједнички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

33ms