Vesti
Ponedeljak, 20. maj, 2019.
Положен камен темељац за изградњу истуреног одељења ОШ Јован Јовановић Змај у Звечкој
У обреновачком насељу Звечка положен је камен темељац за изградњу истуреног одељења ОШ „Јован Јовановић Змај“ , док ће постојећи део бити реконструисан а све у оквиру пројекта Програм модернизација школа.

Свечаном полагању камена темељца присуствовали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, заменик градоначелника Горан Весић, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, директорка Европске инвестиционе банке Дубравка Негре, градски секретар Славко Гак и директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Драган Катуца.

У дограђеном делу планирана је изградња шест нових учионица, два кабинета, библиотеке, три канцеларије, санитарног чвора као и изградња фискултурне сале са свлачионицама. Такође, овим програмом је обухваћена и реконструкција постојећег објекта а радови подразумевају пренамену постојећих просторија и санацију санитарних чворова.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је истакао да је образовање у Србији у успону и да ће ови радови омогућити ђацима боље услове за рад И учење.

„Ово што се данас овде дешава је због вас, да би имали још боље услове него што имате сада, више учионица и кабинета и салу за физичко како би могли боље да се развијате и имате најбоље могуће услове као што имају деца не само у централним градским општинама него у најразвијенијим деловима света“, рекао је министар Шарчевић.

Директорка канцеларије Европске инвестиционе банке за Западни Балкан, Дубравка Негре, изразила је задовољство што учествују у овом пројекту И да на тај начин желе да подрже будућност Србије, а то су деца.

„Када смо пре неколико година процењивали, на захтев Владе Србије, оправданост ових улагања закључили смо да свака друга основна и средња школа у Србији немају фискултурну салу, да свака трећа захтева потпуну рехабилитацију и модернизацију, а свака четврта је старија од 60 година“, рекла је Негре.

Навела је да су се зато и одазвали да подрже програм рехабилитације и модернизације основних и средњих школа широм Србије са 50 милиона евра од чега је, како је додала, 35 милиона већ исплаћено.

Уговорена вредност ових радова је око 1,3 милиона евра без ПДВ-а.

Пројекат “Програм модернизације школа” се финансира из средстава кредита Европске инвестиционе банке.

47ms