Vesti
Ponedeljak, 2. avgust, 2021.
У Нишу уручени кључеви станова за 75 избегличких породица
У Нишу су данас уручени кључеви 75 станова избегличким породицама из БиХ и Хрватске, у оквиру Регионалног стамбеног програма.

Свечаној додели кључева у Нишу присуствовао је и министар спољних послова и председник Комисије Владе за координацију процеса трајне интеграције избеглица, Никола Селаковић.

Станови су изграђени у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма.

"Прешли сте дуг и нимало леп пут, селили се у потрази за бољим животним условима. Одабрали сте Србију а наша одговорност и жеља је да свим, најугроженијим породицама пружимо подршку и помоћ." истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Укупна вредност изведених радова је око 1,5 милиона евра.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

39ms