Vesti
Četvrtak, 22. decembar, 2016.
Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji višeporodičnih stambenih objekata vredan oko 2,5 miliona evra
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji višeporodičnih stambenih objekata drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglih lica u Republici Srbiji, potpisali su direktor „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd prof. dr Goran Kvrgić i predstavnici izvođača radova
odabranih na tenderu: „ Dijagonala“ DOO Novi Sad, „Banković“ DOO Crna Trava, „Grading“ DOO Paraćin.

Ugovorom je predviđena izgradnja po 20 stambenih jedinica u opštinama Kruševac, Prokuplje, Vršac, Paraćin, i izgradnja 40 stambenih jedinica u opštini Sremska Mitrovica.

Ukupna vrednost potpisanih ugovora iznosi blizu 2,5 miliona evra bez PDV-a.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, koji u Srbiji sprovodi „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd u saradnji sa Komeserijatom za izbeglice i migracije.
U cilju rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. – 1995. godine, i utočište našle u Srbiji, Regionalni program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava, izgradnju stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća.

Program se sprovodi uz podršku međunarodne zajednice, uključujući EU, SAD, UNHCR, OEBS i CEB. Ukupna vrednosti procenjenih troškova Programa je oko 584 miliona evra, od kojh je od strane EU, kao najvećeg donatora, opredeljeno 230 miliona. Ostali donatori su Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Republika Češka, Republika Slovačka i Mađarska.
40ms