Vesti
Četvrtak, 11. mart, 2021.
Обилазак радова на изградњи 152 стана у Футогу
У Футогу је у оквиру осмог потпројекта Регионалног стамбеног програма у току изградња комплекса седам објеката са укупно 152 стана, који су намењени избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Локацију на којој се радови приводе крају обишли су данас гувернер Банке за развој Савета Европе Ролф Венцел, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, шеф Сектора за сарадњу Делегације Европске уније у Србији Ингве Енгстром, директор Јединице за управљење пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

„Радови на изградњи станова започети су у марту прошле године. Извођач радова прати усвојену динамику и све тече по плану. Очекујем да се сви радови на изградњи 152 стана заврше средином јуна ове године. Ефкасаност у реализацији Програма умногоме зависи од добре сарадње свих учесника на Програма, а ми смо то овде постигли“ истакао је директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Гувернер Банке за развој Савета Европе Ролф Венцел истакао је да је Влада Републике Србије препознала значај Регионалног стамбеног програма и потребу трајног стамбеног збрињавања најугроженијих избегличких породица на територији Републике Србије.

"Надамо се добрим резултатима и сигуран сам да ће се уз овакву подршку и рад активности на свим другим градилиштима одвијати на време и очекујем добре резултате на свим градилиштима и пројектима", истакао је гувернер.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

35ms