Vesti
Utorak, 26. maj, 2020.
У Смедеревској Паланци почела изградња 15 станова за избегличке породице
У Смедеревској Паланци данас је положен камен темељац за изградњу 15 станова у оквиру деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма. Станови су намењени избеглицама из Босне и Херцеговине и Хрватске који имају пребивалиште на територији ове општине.

Свечаном полагању камена темељца присуствовали су први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, представница УНХЦР-а Александра Ђорђевић, представник Јединица за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Јован Лазаров и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

Укупна вредност радова на изградња 15 стамбених јединица је 338.147 евра.

Планирани рок за завршетак ових станова је 29. јануар 2021. године.

Потпројекат девет Регионалног стамбеног програма вредан је више од 25 милиона евра и предвиђа изградњу укупно 1080 стамбених решења.

Регионални стамбени програм је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске. Циљ програма је да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице.
40ms