Vesti
Ponedeljak, 5. novembar, 2018.
Уручени уговори за доделу пакета грађевинског материјала у Сечњу
У општини Сечањ свечано су уручени уговори о додели 21 пакета грађевинског материјала за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске, у оквиру четвртог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања.

Свечаном уручењу су присуствовали председник општине Сечањ Предраг Рађеновић, представник Комесаријата за избеглице и миграције Радмило Дедовић, представник УХНЦР-а Александра Ђорђевић и представници Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Јелена Томић и Душка Андонов.

Председник општине Сечањ Предраг Рађеновић се захвалио донаторима који су омогућили да 21 породица на територији општине Сечањ добије помоћ у виду пакета грашевинског материјала.Он је нагласио да је у току и реализација куповине сеоских домаћинстава и да је до сада откупљено 15 сеоских домаћинстава, а да ће у току прве половине наредне године бити још пет кућа.

Финансијска средства у износу од 180.000 хиљада евра за куповину 21 пакета грђевинског материјала обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног програма стамбеног збрињавања, преко Банке за развој Савета Европе. Потпројекат четири Регионалног програма стамбеног збрињавања вредан је укупно 18.7 милиона евра.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.
39ms