Vesti
Ponedeljak, 5. novembar, 2018.
Uručeni ugovori za dodelu paketa građevinskog materijala u Sečnju
U opštini Sečanj svečano su uručeni ugovori o dodeli 21 paketa građevinskog materijala za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Svečanom uručenju su prisustvovali predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, predstavnik Komesarijata za izbeglice i migracije Radmilo Dedović, predstavnik UHNCR-a Aleksandra Đorđević i predstavnici Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Jelena Tomić i Duška Andonov.

Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović se zahvalio donatorima koji su omogućili da 21 porodica na teritoriji opštine Sečanj dobije pomoć u vidu paketa graševinskog materijala.On je naglasio da je u toku i realizacija kupovine seoskih domaćinstava i da je do sada otkupljeno 15 seoskih domaćinstava, a da će u toku prve polovine naredne godine biti još pet kuća.

Finansijska sredstva u iznosu od 180.000 hiljada evra za kupovinu 21 paketa grđevinskog materijala obezbeđena su iz donatorskog Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, preko Banke za razvoj Saveta Evrope. Potprojekat četiri Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja vredan je ukupno 18.7 miliona evra.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.
Informator o radu  
39ms