Vesti
Sreda, 29. januar, 2020.
РСП: У Кикинди уручени кључеви 25 станова избегличким породицама
Двадесет пет избегличких породица добило је кључеве станова у Кикинди. Тиме је, након две деценије трајно решено њихово стамбено питање. Станови који су додељени део су другог потпројекта Регионалног стамбеног програма и намењени избеглим лицима из Босне и Херцеговине и Хрватске.

"Регионални стамбени програм један је од начина трајног збрињавања и видова помоћи онима којима је она најнеопходнија. Програм има за циљ да збрине најугроженије избегличке породице, укупно њих око 7.000, и има племениту, али и симболичку улогу. Њиме не само да се пружа помоћ вама којима је помоћ већ дуго потребна, већ се његовом реализацијом, а имајући у виду његов регионални карактер, ствара повољнији амбијент у суседским односима", рекао је први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Програм се финансира из донаторских средстава и то путем Фонда регионалног стамбеног програма, којим управља Банка за развој Савета Европе. Вредност изградње станова из другог потпројекта износи 13 милиона евра, од тога је 11,5 милиона обезбеђено из донације Регионалног стамбеног програма, док 1,5 милион евра представља националну контрибуцију.

У оквиру овог потпројекта током 2019.године усељени су корисници у Параћину, Бајиној Башти и Вршцу.


30ms